Fondöten ve BB Krem İçin Bilinmesi Gerekenler

Cumartesi, Kasım 07, 2015

Merhaba !

Evet belki çoğumuz bu konuda bilgi sahibi olduk, ama yardımcı olmaktan ne çıkar diye düşümdüğümden bu konuya kendimce bir açıklık getirmek istiyorum.


Öncelikle fondöten bizi makyaja hazırlayan en önemli şeylerden biri. Her gün kullanıma uygun diyemem, ben fondötenlerin yapısını ağır hissettiğim için her gün kullanmıyorum. Ama özel günlerde elimin ilk gittiği üründür :) 
Peki fondöten seçerken yaptığım en önemli şey ne? Kesinlikle ve kesinlikle rengi. Önceliğiniz renk olmalı. Bunun için fondöteninizi boynunuzda denemelisiniz. Birkaç dakika sonra baktığınızda sürdüğünüz bölgeyi ayırt edemiyorsanız doğru rengi bulmuşsunuz demektir. 

Fondöteni nasıl uygularsam güzel bir sonuç elde ederim? Nemlendirici kreminizi sürün, cildiniz kremi emsin. Daha sonra fırça ya da süngerinizle fondöteninizi uygulayın. Parmak uçlarınızla fondötenin yapısını inceltmiş olacağınızdan kapatıcılığını indirgemiş olursunuz. Bu yüzden ya fırça ya da sünger.



Şimdi diğer ürün ise BB kremler.. Hepimiz çok sevdik. BB krem için renkli nemlendirici diyebiliriz. Cildi daha taze gösteriyor. Yüzünüzde yoğun bir tabaka varmış hissi vermiyor. Günlük kullanım için çok uygun. Ama kapatıcılığı fondötenlere göre az olabiliyor. 
Peki BB KRem seçerken yaptığım en önemli şey ne? Fondötende olduğu gibi en önemli şey rengi olmalı.

BB Kremi nasıl uygularsam güzel bir sonuç elde ederim? Uygulamada  fırçalar iz bırakabilir. Siz siz olun yine nemlendiricinizi sürün ve cildinizin emmesi için birkaç dakika bekleyin. Kapatmak istediğiniz bölgelere (kırmızı lekeler, sivilce izleri, güneş izleri vs.) kapatıcınızı sürün, daha sonra parmak uçlarınızla BB Krem'i uygulayın. Kapatmak istediğiniz bölgelere defalarca BB krem sürmek yerine öncesinde kapatıcı kullanmak her zaman daha iyidir.

Bugünlük bu kadar, bana kalacak olursa bir fondöten ve BB krem edinin. Özel günlerinizde fondötenin, günlük makyajınızda BB kremin görüntüsünü seveceksiniz! :)

Sevgiler...

Bunlar da ilginizi çekebilir:

0 yorum

Lütfen yorumlarınızda link vermeyiniz, isimlerinizin üstüne tıklanınca siteniz açılıyor.

Subscribe