YAZ GÜNEŞİ

Salı, Haziran 28, 2016




Herkese yeniden merhaba, başlıktan ne anlaşıldı bilmiyorum fakat bu yazımın bir sohbet havasında geçmesini istiyorum. Sürekli ürün tanıtımları ve makyaj hakkında konuşmanın yeterli olacağını düşünmüyorum. Fikirlerden bahsetmek, birazcık da olsa kendimi tanıtmak ve sizi tanımak istiyorum aslında :) Eğer siz de varsanız "Continue Reading" butonuna basın, bu sohbet için aşağıda sizi bekliyor olacağım :)





Yukarıda da söylediğim gibi farklı bir yazı olacak demiştim ama nereden başlayacağımı bilemedim. Şu an bir yazı yazdığım için yazarlıktan başlamak istiyorum. Kendimi bildim bileli yazmayı seviyorum, yazılarım başarılıdır diyemem ama yazmayı sevdiğim çok doğru. İlkokulda yazdığım kompozisyonlarım, şiirlerim çok beğenilirdi. İlkokul senelerimde kendime bir blog açtım ve orada canım ne isterse yazmaya başlamıştım. Yaşıtlarım sokakta oyun oynuyorlarken ben bilgisayar başında html kodlar ile uğraşıyordum, siz düşünün :) Bu sebepten olacak ki bloglara çok önem veriyorum. Instagram üzerinden blog olur mu evet belki bir nebze olur, ama ortaya yazarlığa dair hiçbir şey yoksa blog yoktur. İnternette çoğu vaktimi blog okumaya harcıyorum diyebilirim. Makyaj, güzellik, seyahat, yemek tarifleri ve daha niceleri... Gerçekten yazarın anlatımını güzel bulduysam ve cidden ortada bir içerik varsa üşenmeden okurum, sonuna kadar. Bir de yorum bırakırım. Güzelce yazılan bir yazıya bırakılan en ufak bir yorum bile karşınızdakini nasıl mutlu hissettiriyor anlatamam :)




Blogumu Ağustos 2015'ten beri kullanıyorum. İlk başlarda kozmetik ürünlerim, makyaj teknikleri hakkında yazmaya başladım. Ama daha sonra neden en beğendiğim müzikten ya da kitaptan bahsedemeyeyim ki diye düşünerek bu tarz yazılar da yayınlama isteği duydum :) Zamanla bu şekilde paylaşımlarım da olacak :)


Blogumun kozmetik deneyimlerim dışında ilham verici olmasını istemişimdir hep. Bu şekilde ilerlemeye çalışıyorum. Gününüz kötü geçse dahi yazımı okuduğunuzda daha iyi hissedebilmenizi istiyorum. Çünkü ben hep yazılarını okuduktan sonra kendimi daha iyi hissettiğim ilham bloglarını seviyorum. 








Bana mutluluk nedir diye sorsalar bunu ne bir çikolatayla sınırlandırabilirim ne de son marka bir şey ile. Mutluluk özgür hissetmektir. Düşüncelerinde, davranışlarında... Sabah aniden uyanıp sırt çantasını sırtlanıp tek başına yeni yerler keşfetmeye gitmeye ne dersiniz? Ruhun özgürlüğü mutluluğu sağlıyor bana göre. Hiçbir zaman fikirlerini kısıtlayan biri olmadım, olamam da. En sıkıntılı dönemlerimde bile dinlediğim üç dakikalık şarkıyla kendimi özgür hissediyorsam, tamamdır.












Burada kendi hayatınıza şöyle yön vermelisiniz, böyle yapmalısınız diye klişelerden bahsetmek istemiyorum. Herkesin yaşamı ve yaşam stili farklıdır. Evet ben belki bir yaşam stili bloggerı olabilirim ama asla "Bunu böyle yapmalısınız." diyemem. Ama önereceğim neler var derseniz;

 
Su için..Şükredin..Sahip olduğunuz her şey için şükredin..
Hayalleriniz ve hedefleriniz olsun..Bir yol çizin ve o yolu takip edin..
Sizi ne mutlu hissettiriyorsa ona hayatınızda daha çok yer verin.. 
Karşılıksız iyilik yapın.. Nasıl iyi hissttirdiğini hepimiz biliyoruzdur...
İsraf etmeyin..
Kendinizi yanında daha özel hissettiğiniz kişilerle arkadaşlık kurun, sizi duygusal olarak karamsarlığa iten kişilerden uzak kalın.
Haftada en az 1 gün uyandığınız gibi bir ormana ya da parka gidin, aldığınız nefesin değerini o zaman daha iyi anlayacaksınız :)


Böyle böyle saymaya kalksam daha neler vardır kim bilir.. Arkadaşlarım hep pozitif enerji yaydığımı söylerler, inanın "Bugün çok güzel olmuşsun." cümlesi yerine "Hep böyle ol, kendimi yanındayken mutlu hissediyorum." cümlesini tercih ederim. Nasıl hissetmek istiyorsanız, öyle hissettirin. Ben yine bu adreste, yine bu düşüncelerimle yazmaya devam edeceğim.. Yüzünüzde ufacık bir tebessüm bile oluşturabildiysem ne mutlu bana!

Gününüz güzel geçsin.

Sevgiler,
Ela

Bunlar da ilginizi çekebilir:

10 yorum

  1. ne güzel mutluluk dolu bir yazı olmuş :) benim için mutluluğun tanımında özgürlük baş köşede ama çikolata da var :P :P elinize sağlık, fotoğrafları da çok beğendim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiyseniz ne mutlu bana :) Çikolata benim de en en sevdiklerimden :))

      Sil
  2. Yaşamak için aslında çok şeye gerek yok ama gerçekten yaşamak!Bu saydıkların gayet yeterli, şükretmek huzurun anahtarı bana göre...Özgür olmak mı, belki bir gün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükretmek kesinlikle ruhen insanı mutlu ve huzurlu kılıyor. Ne kadar da çok şeye sahibim, yeterlilik hissi veriyor :)

      Sil
  3. Yorum konusunda kesinlikle çok haklısın, okunup beğenildiğine dair veya beğenilmemesi de olabilir bir yorum, geri bildirim alabilmek insanı motive eden bir iletişim. Kitap ve müzik önerileri konusunda da destekliyorum, bu konuda makyaj blogu olmama rağmen ben bile ayrıca yazılar yazıyorum. Çok hoş bir yazı olmuş devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yorum kesinlikle yazarı motive ediyor :) Devamını getireceğim :)

      Sil
  4. Su için..Şükredin..Sahip olduğunuz her şey için şükredin..
    Hayalleriniz ve hedefleriniz olsun..Bir yol çizin ve o yolu takip edin..
    Sizi ne mutlu hissettiriyorsa ona hayatınızda daha çok yer verin..
    Karşılıksız iyilik yapın.. Nasıl iyi hissttirdiğini hepimiz biliyoruzdur...
    İsraf etmeyin..

    özellikle bu kısma bayıldım. çok mutluluk veren bir yazı olmuş😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiyseniz çok sevindim! :) Tamamen kendi doğru düşüncelerim...

      Sil
  5. Ara ara böyle yazılar yazmaya ve okumaya ihtiyacımız var :) O yüzden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu tarz yazılarımı okumanız için sizi ara ara bloguma beklerim :)
      Sevgiler...

      Sil

Lütfen yorumlarınızda link vermeyiniz, isimlerinizin üstüne tıklanınca siteniz açılıyor.

Subscribe